ام احمد المصريه عضو الماسى
عدد الرسائل : 3574 نقاط : 4261 تاريخ التسجيل : 05/09/2007
| موضوع: كشرى مصرى الأربعاء يناير 09, 2008 2:45 pm | |
| كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن
المقادير:
الوجبة دى تجنن وبناكلها لوحدها من غير لحوم ولا دجاج و ممكن نضيف عليها دقة ليمون او دقة شطة اثناء الاكل حسب الرغبة هى مقاديرها كتير وكل حاجة بنعملها لوحدها وبعدين نجمع الطبق فى الاخر بس كلها فى متناول الايدى و سهلة جدا فى الصنع و مبتاخدش وقت كتير
4 كوب أرز 1/2 كيس شعرية - كيس مكرونة اسباجتى - 1/2 كيس عدس اصفر - كيس عدس اسمر ( بجبة )- 1/4 كيلو حمص شامى (الحبة الكاملة للحمص)- مقادير الدقة و الصلصة و التقلية - ثوم (حوالى 10 فصوص كبيرة )- 2 بصلة كبيرة - شطة حمراء ( مسحوق)- كمون- ملح - 4 ليمون حامض كبير - خل ابيض- فلفل احمر قرون ان وجد- حوالى 5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم.
الطريقة:
أولا نجهز الكشرى كالاتى 1- نحمر الشعرية فى شوية زيت ذرة فى حلة كبيرة حتى يصل لون الشعرية الى اللون الاحمر 2- نضيف الارز والعدس الاصفر 3- نضبف حوالى 4و 1/2 كوب ماء + ملح حسب الرغبة وبكدة يبقى الارز خلص 4- نسلق العدس الاسمر فى الماء مع اضافة الملح ليه و بعدين نصفية 5- نسلق المكرونة على بعضها فى حلة مع اضافة قليل من الزيت( عشان متعجنش) + الملح و بعدين نصفيها وكدة يبقى الاساسى خلص فاضل الاضافات ثانيا : نعمل الصلصة 1- نحمر شوية ثوم صغيرين فى طاسة لحد ما لونهم يوصل للون الاصفر كدة 2- نضيف الصلصة + ماء + ملح + فلفل اسود مطحون + كمون مطحون ويجب ان تكون الصلصة سائلة لكن سميكة شوية وتترك حتى تمام النضج
ثالثا : نعمل التقلية
رابعا : نعمل الدقة
دقة الليمون والشطة ليهم نفس الطريقة بس الفرق فى الاضافة الاخيرة يعنى الاتنين مكوناتهم 1- نحط ثوم نىء مفروم + كمون + ملح كتير + كوب ماء 2- فى حالة دقة الليمون : هنضيف على السابق الليمون المعصور + معلقتين كبار خل ابيض 3- فى حالة دقة الشطة : هنضيف فلفل احمر مفروم + شطة حمراء مطحونة (كثير) طريقة التقديم( اتبعى الطريقة بالترتيب ) : نجيب طبق ونغرف فية أرز و بعدين العدس المسلوق و بعدين المكرونة وبعدين نرش رشة صلصة وبعدين نرش رشة بصل محمر(تقلية) و بعدين رشة حمص شام المسلوق ونقدم جنب الطبق الدقة (الليمون او الشطة و يفضل الاتنين) و شوية صلصة كمان يمكن الناس تحب | |
|