أهلاً
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أهلاً


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  أهلاً بيئتىأهلاً بيئتى  ألعابألعاب  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 كشرى مصرى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام احمد المصريه
عضو الماسى
ام احمد المصريه


عدد الرسائل : 3574
نقاط : 4261
تاريخ التسجيل : 05/09/2007

كشرى مصرى Empty
مُساهمةموضوع: كشرى مصرى   كشرى مصرى Emptyالأربعاء يناير 09, 2008 2:45 pm

كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن


المقادير:



الوجبة دى تجنن وبناكلها لوحدها من غير لحوم ولا دجاج و ممكن نضيف عليها دقة ليمون او دقة شطة اثناء الاكل حسب الرغبة هى مقاديرها كتير وكل حاجة بنعملها لوحدها وبعدين نجمع الطبق فى الاخر بس كلها فى متناول الايدى و سهلة جدا فى الصنع و مبتاخدش وقت كتير




4 كوب أرز
1/2 كيس شعرية -
كيس مكرونة اسباجتى -
1/2 كيس عدس اصفر -
كيس عدس اسمر ( بجبة )-
1/4 كيلو حمص شامى (الحبة الكاملة للحمص)-
مقادير الدقة و الصلصة و التقلية -
ثوم (حوالى 10 فصوص كبيرة )-
2 بصلة كبيرة -
شطة حمراء ( مسحوق)-
كمون-
ملح -
4 ليمون حامض كبير -
خل ابيض-
فلفل احمر قرون ان وجد-
حوالى 5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم.

الطريقة:


أولا نجهز الكشرى كالاتى 1- نحمر الشعرية فى شوية زيت ذرة فى حلة كبيرة حتى يصل لون الشعرية الى اللون الاحمر
2- نضيف الارز والعدس الاصفر
3- نضبف حوالى 4و 1/2 كوب ماء + ملح حسب الرغبة وبكدة يبقى الارز خلص
4- نسلق العدس الاسمر فى الماء مع اضافة الملح ليه و بعدين نصفية
5- نسلق المكرونة على بعضها فى حلة مع اضافة قليل من الزيت( عشان متعجنش) + الملح و بعدين نصفيها
وكدة يبقى الاساسى خلص فاضل الاضافات
ثانيا : نعمل الصلصة 1-
نحمر شوية ثوم صغيرين فى طاسة لحد ما لونهم يوصل للون الاصفر كدة
2- نضيف الصلصة + ماء + ملح + فلفل اسود مطحون + كمون مطحون ويجب ان تكون الصلصة سائلة لكن سميكة شوية وتترك حتى تمام النضج

ثالثا : نعمل التقلية


رابعا : نعمل الدقة

دقة الليمون والشطة ليهم نفس الطريقة بس الفرق فى الاضافة الاخيرة يعنى الاتنين مكوناتهم
1- نحط ثوم نىء مفروم + كمون + ملح كتير + كوب ماء
2- فى حالة دقة الليمون : هنضيف على السابق الليمون المعصور + معلقتين كبار خل ابيض
3- فى حالة دقة الشطة : هنضيف فلفل احمر مفروم + شطة حمراء مطحونة (كثير)
طريقة التقديم( اتبعى الطريقة بالترتيب ) :
نجيب طبق ونغرف فية أرز و بعدين العدس المسلوق و بعدين المكرونة وبعدين نرش رشة صلصة وبعدين نرش رشة بصل محمر(تقلية) و بعدين رشة حمص شام المسلوق
ونقدم جنب الطبق
الدقة (الليمون او الشطة و يفضل الاتنين) و شوية صلصة كمان يمكن الناس تحب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كشرى مصرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أهلاً :: منتدى الاكلات العالمية-
انتقل الى: