أهلاً
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أهلاً


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  أهلاً بيئتىأهلاً بيئتى  ألعابألعاب  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 فلفل محشى من المطبخ الليبى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام احمد المصريه
عضو الماسى
ام احمد المصريه


عدد الرسائل : 3574
نقاط : 4261
تاريخ التسجيل : 05/09/2007

فلفل محشى من المطبخ الليبى Empty
مُساهمةموضوع: فلفل محشى من المطبخ الليبى   فلفل محشى من المطبخ الليبى Emptyالسبت يونيو 14, 2008 1:15 pm

الفلفل المحشى

المقادير

معدنوس ( مقدونس)

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0002

بصل

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0003

لحم مكعبات وهناك من يستخدم المفروم

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0005


نضع المقادير السابقة فى صحن كبير شوى ، ونضع معهم النعناع الجاف
وإذا كان عندك أخضر حطى منه

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0007

جهزى الأرز واغسليه كويس

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0009

نضع البهارات على المقادير السابقة ( ملعقة ونصف طماطم العلب ، ملح ،
نصف ملعقة فلفل أحمر ، قليل من الفلفل الأسود ، قليل من الكركم ،
وملعقتين كبار زيت زيتون ، وحركى الخليط وأخلطيه جيدا

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0018

والأن خذى الفلفل المغسول وضعى الخلطة فيه

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0021


جهزى الطنجرة وحطى فى أسفلها أعواد المعدنوس أو قشر البطاطا وفرشى أسفلها

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0022

فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0023

ونضع على المحشى وهو فى الطنجرة القليل من الماء المخلوط بقليل من البهارات
( أنا أخذ الصحن اللى كان فيه الخليط ونحطله قليل من الماء ونحركه كويس
ثم نضعه على الفلفل وتعرفين نضجه بحبات الأرز واللحم والفلفل
يبدأ يذبل عندها خلاص صار جاهز


فلفل محشى من المطبخ الليبى IMG_0031
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فلفل محشى من المطبخ الليبى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» القلايا من المطبخ الليبى
» دجاج محشى من المطبخ التركى
» محشى ورق عنب
» محشى الكرنب
» صور المطبخ معاكم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أهلاً :: منتدى الاكلات العالمية-
انتقل الى: