أهلاً
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أهلاً


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  أهلاً بيئتىأهلاً بيئتى  ألعابألعاب  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 أكلات مميزة لشم النسيم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام احمد المصريه
عضو الماسى
ام احمد المصريه


عدد الرسائل : 3574
نقاط : 4261
تاريخ التسجيل : 05/09/2007

أكلات مميزة لشم النسيم Empty
مُساهمةموضوع: أكلات مميزة لشم النسيم   أكلات مميزة لشم النسيم Emptyالخميس أبريل 12, 2012 9:59 am




الفسيخ[



أكلات مميزة لشم النسيم N683259601_2345437_1066627





الكمية تكفي: 3 أشخاص


وقت التحضير: 10 دقائق


المقادير: فسيخه
زيت زيتون
ليمون
خل
بصله صغيره
2 فلفل حار


التحضير: نخلى الفسيحه من العظم والجلد
تتبل بالخل والليمون وتترك لمده 3 ساعات اواكثر
تقطع ونضع فوقها زيت زيتون
تقطع البصله قطع صغيره جدا وتوضع فوق الفسيخه


يقطع الفلفل الحار ويضاف للفسيخه ويقلبالخليط جيدا
كلما تركناه فى هذه الخلطه اطول مده قبل الاكل
كلما وجداناه اقل ملوحه


بالهنا والشفاء




ملاحظات: الذى لايحب الفلفل الحار ينزعه عند الاكل
الفلفل الحار يحافظ عليه اطول مده ممكنه داخل الثلاجه







الرنجة بالطحينة




أكلات مميزة لشم النسيم N683259601_2345612_5520497





المقادير:
سمكة رنجة مدخنة.
نصف كوب طحينة.
2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.
]3 بصلات خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.


]الطريقة:[
]نشوي الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً نخليها من الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.[


]نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة وبألف هنا وشفا [



]الفلفل الاخضر بحشوة السمك السردين[





سردين منظف جيداو يزال ل الشوك


فلفل حسب عدد الافراد


كاس ارز ناضج


كوب طماطم مفرومة


كسبرة و بقدونس فروم ناعم


ثوم مدقوق


ملح


فلفل اسود


كمون


و بابريكا


نصف كاس زيت زيتون



تخلط لطماطم المفرومة مع شوية بقدونس و كسبرة و ثم و ملعقة مركز طماطم و جيع التوابل و توضع في صينية


سردين مطحون نضيف
له الارز و الكسبرة و البقدونس و الثوم و التوابل و يخلط جيدا تحشى به
الفلفل و نضعها فوق الطماطم تسقى بزيت الزيتون و ترسل لفرن متوسط الحرارة
حتى تنضج




السردين


أكلات مميزة لشم النسيم N683259601_2345611_4298980



]أحسن طريقة لعمل السردين هو إنك تنضفيه كويس من القشرة وتنضفيه كويس من جوه وبعد كده تقسميه قسمين وترشي عليه زيت وليمون.[


]وأنا بفضل أننا نجهز السردين قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيه[



ترما



المقادير: 150 جم ذبده بدرجه حراره المطبخ
100 جم بطارخ ممكن رنجا
200 جم سيمون فيميه
2 عصير ليمون
1 بشر ليمون
التحضير: توضع كل المقادير بالخلاط وتخلط جيدا
تزين بالفلفل الحار الاخضر والاحمر
ياكل مع عيش توست محمص


بالهنا والشفاء ملاحظات: يحفظ بالثلاجه


الانشوجه


المقادير: نصف كيلو سردين بلدي صغير
5 ليمون
200 جرام زيت زيتون أو زيت ذره
ملح


التحضير: تقطع رؤوس السردين
يفتح البطن
ينزع سلسله العظم
ينزع الجلد بوضع الاصبع الكبير بين اللحم والجلد
يخلط الليمون مع الزيت والملح جيدا
يوضع قليلا من الخليط اسفل علبه بلاستيك
يوضع فوقها طبقه من السردين المخلي
ونوضع قليلا من الخليط فوق السردين
وهكذا حتي ينتهي السردين ونوضع باقي الخليط فوق السردين بحيث يغطي السردين
ونغلق العلبه جيدا
يمكن فتح العلبه واستعمالها بعد حوالي ثلاثه ايام


]سلطة الرنجا



المقادير: نصف كيلو رنجا
2 حبه بطاطس مسلوقه
1 ثمره جزر
1بصله مقطعه
1 بصله خضراء
مايونيز
زيت زيتون
خل
ليمون
بقدونس مفروم التحضير: تخلى الرنجا وتقطع شرائح
تقطع البطاطس مكعبات
تقطع الجزره شرائح رقيقه جدا
تقطع البصله العاديه
تقطع البصله الخضراء
يعصر الليمون فوق الرنجا
نضع باقى المكونات فوق الرنجا ويقلب جيدا
نضعهم فى طبق التقديم
بالهنا والشفاء ملاحظات: يستحسن ان نحضرها قبل الاكل بيوم



الرنجة المدخنة


المقادير:





رنجة مدخنة
طماطم مقطعة قطع صغيرة
عصير ليمون
ربع فنجان زيت
الطريقة:
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي
إن الجلد بدأ يتشقق، بعد كده اخليها من الأشواك وقطعيها قطع متوسطة الحجم
هاتي صنية وحطي فيها الزيت، وبعد كده ضيفي إليه الطماطم وقلبيهم مع بعض
لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم الرنجة وعصير الليمون مع التقليب لمدة
10 دقائق بعد كده قدميها وبالهنا والشفا.



]رنجا بيوريه




المقادير: نصف كيلو رنجا
نصف كوب طحينه
2 معلقه زيت زيتون
ليمون
شويه ماء صغيرين


التحضير: يعصر ليمون فوق الرنجا
يوضع الرنجا المخلية وباقى المقادير بالخلاط
تخلط المقادير جيدا


يؤكل مع عيش محمص ملاحظات: يحفظ بالثلاجه



]تابو ناد [


المقادير: علبه انشوجه
عصير ليمونه
150 جم زيتون اسود مخلى
2 معلقه زيت زيتون
2 معلقه عصير ليمون
التحضير: يضرب جميع المكونات بالخلاط
يجمل بالطماطموالفلفل الحار
يؤكل مع توست محمص


]طريقة طبخ البطارخ[/
]




اولا يجب سلق البطارخ : نغلى ماء على النار مع
عصير ليمون ونضع البطارخ لمدة 2 دقيقة فقط حتى لاتتجزء البطارخ وتفك
ونشلها على طول على ورق يمتص الماء



ثانيا عمل صلصة للبطارخ


المقادير :


نص كوب زيت ذرة
ملعقة طعام مستردة
2 ملعقة طعام فجل احمر مبشور
ملعقة طعام صلصة طماطم مركزة
ربع ملعقة شاى شطة او فلفل اسود حسب الرغية
بيضة مسلوقة جامدا ومقطعة
ربع كوب كرفس مقطع رفيعا ــ ربع كوب بصل اخضر مقطع رفيعا
يعض ورقات الخس للتجميل


الطريقة :


مع استعمال مضرب السلك اليدوى نخلط الزيت والمستردة مع مبشور الفجل ثم نضيف الفلفل والبيض ونخلط الجميع خلطا جيدا الى ان ينعم تماما
نضيف البصل الاخضر والكرفس ونقلب الجميع
بمعلفة عادية حتى يتجانس الجميع ويترك الخليط مدة نص ساعة فى درجة حرارة
العادية حتى تكتسب النكهة المطلوبة

نضع البطارخ المسلوقة فى الخليط مع التقليب بحذر شديد حتى لا تفك البطارخ
نضع البطارخ فى طبق غويط للتقديم مع وضع ورقات خس على جوانب الطبق للتجميل


وبالهنا والشفا

[

أكلات مميزة لشم النسيم 89539029

أطباق مغربية من السردين



اقراص السردين و البطاطس:


نصف كيلوا سردين مطحون
نصف كيلوا بطاطس مسلوقة و مطحونة
ملح-فلفل احمر و اسود-قزبرة و بقدونس مفرومين-بصلة مفرومة
يخلط الكل و يعمل على شكل اقراص و يوضع في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و يقلى في زيت حار


بادنجال محشي بالسردين:


2 بادنجال مقسوم على 2 من الطول و كل نصف نفرغه
نصف كيلو سردين منقي و مقطع مربعات
قزبرة و مقدونس مفرومين-بصلة مقطعة
ملح -فلفل-كمون-
فلفلة خضراء مقطعة -زيت زيتون- 4 طماطم مقطعة رقيقة جدا



الطريقة :
في
مقلاة نضع بصلة ثم زيت الزيتون ثم لب البادنجال مقطع رقيق و نشوح جيدا
لحد ما تصفر البصل و البادنجال ثم نصب باقي التوابل و الملح و القزبرة و
البقدونس و السردين و نشوح حتى يتجانس الكل .

في
صينية الفرن نصب الصوص و ناخد لي كان في المقلاة و نعمر به انصاف
البادنجال و نضع الفلفلة مقطعة في وسط الصوص و ندخله للفرن حتى تطهى انصاف
البادنجال.

كيف نعمل الصوص:
4 طماطم مقطعة رقيقة جدا
+ثوم مفروم +قزبرة و مقدونس مفرومين+كمون+ملح+فلفل اسود+زيت زيتون+ورقة غار.
عندما يطبخ البادنجال ستجدين هدا الصوص قد ثقل .
حاولي ان تعملي الصوص يغطي 3 ارباع انصاف البادنجال



[size=21]سردين مقلي





صلصة


2 كؤوس (كمية متوسطة) من
القزبر و البقدونس المفروم + ملح + ½ م ص فلفل أسود + ½ م ص الفلفل الحلو +
½ م ص الزنجبيل بودرة (اختياري ) +1/2 م ص الكركم + ربع م ص من الكمون +
ملح + الملون الاصطناعي الصفر اللون+ 6 ف ثوم مدقوق + عصير ليمونة حامض
(أو الخل) + قليل من زيت الزيتون + قليل من زيت المائدة




تخلط كل المقادير للحصول على صلصة سميكة


نأخد شراءح السردين المقشرة و المنزوعة المصارين و الرأس و أيضا العمود الفقري


ثم تحشى الحشوة


و لمحبي البصل يضيف على الحشوة البصل المبشور


تجمع شريحتين من السردين و نمرر قليل من الصلصة على وجهيهما و جلدتهما


ثم نمرر شريحتي السردين التي أصبحت عبارة سمكة واحدة في الدقيق الأبيض و نطبقها بين الكفين حتى يلتصق الطحين بلحم الشريحتين


يقلى السمك في الحمام الزيتي على نار متوسطة حتى تتحمر ثم تقلب و تبقى حتى تتحمر.


يقدم السمك مزين بطريقتك الخاصة انت ماهرة و فنانة ... بالحامض و البقدونس ...

]فطيرة البريوش المميزة[







]المقادير[

]كيلو دقيق – 30 ج خميرة – 100 ج حليب – 100 ج سكر – 8 بيضات – 25 ج زيت – 300 ج زبدة طرية[/
بيض مسلوق ملون


]الطريقة[/

]نزوب الخميرة ( م ك ) فى شوية ماء دافيه
نضع
فى الخلاط كيلو الدقيق و1/4 كوب الزيت و1/2 كوب السكر و1/2 كوب الحليب
ونخلطهم على سرعه بطيئة جدا ثم نبدء فى وضع البيض بيضة بيضة ورشة ملح ثم
نضع الخميرة المذابة مع الضرب ثم نضع الذبدة الطرية حتة حتة صغيرة خالص ثم
اعلى السرعه واضع رشة رشة دقيق علشان العجينة بس تلم بعد ماتتلم اشيلها
واخليها تريح على جنب لمدة نص ساعه ثم اعملها قطع صغيرة وكل قطعه ابرمها
على هيئة صباع طويل واعمل ضفيرة بكل 3 صوابع واضعها على الصاج او الفها فى
قالب مدور واتركها تخمر حوالى نص ساعه ثم اجيب بيضة وسنة ماء وسنة سكر
ونضربهم مع بعض كويس وندهن بيهم وش الضفيرة بالفرشاة علشان تلمع وندخلها
الفرن على 180 لمدة نص ساعه



أكلات مميزة لشم النسيم 555za



]ملحوظة

لما بعمل ضفيرة شم النسيم او فطيرة شم النسيم بعد مابعمل الفطيرة بنغز البيض المسلوق الملون فيها قبل ما ادخلها الفرن زى كدة


أكلات مميزة لشم النسيم 5555h
[
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام احمد المصريه
عضو الماسى
ام احمد المصريه


عدد الرسائل : 3574
نقاط : 4261
تاريخ التسجيل : 05/09/2007

أكلات مميزة لشم النسيم Empty
مُساهمةموضوع: رد: أكلات مميزة لشم النسيم   أكلات مميزة لشم النسيم Emptyالخميس أبريل 12, 2012 10:15 am


أكلات مميزة لشم النسيم Imageأكلات مميزة لشم النسيم 69199_1239888852أكلات مميزة لشم النسيم %5Bwallcoo.com%5D_Easter_fun_02805978750079267387igIFTw_fs
شم النسيم عيد أجدادنا الفراعنه
أكلات مميزة لشم النسيم Image-65548
أكلات مميزة لشم النسيم Luxortemple2
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أكلات مميزة لشم النسيم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أهلاً :: منتدى الاكلات العالمية-
انتقل الى: