ام احمد المصريه عضو الماسى
عدد الرسائل : 3574 نقاط : 4261 تاريخ التسجيل : 05/09/2007
| موضوع: أكلات مميزة لشم النسيم الخميس أبريل 12, 2012 9:59 am | |
|
الفسيخ[ الكمية تكفي: 3 أشخاص وقت التحضير: 10 دقائق المقادير: فسيخهزيت زيتون ليمون خل بصله صغيره2 فلفل حار التحضير: نخلى الفسيحه من العظم والجلدتتبل بالخل والليمون وتترك لمده 3 ساعات اواكثرتقطع ونضع فوقها زيت زيتونتقطع البصله قطع صغيره جدا وتوضع فوق الفسيخهيقطع الفلفل الحار ويضاف للفسيخه ويقلبالخليط جيدا كلما تركناه فى هذه الخلطه اطول مده قبل الاكل كلما وجداناه اقل ملوحه بالهنا والشفاءملاحظات: الذى لايحب الفلفل الحار ينزعه عند الاكل الفلفل الحار يحافظ عليه اطول مده ممكنه داخل الثلاجه
الرنجة بالطحينةالمقادير:سمكة رنجة مدخنة.نصف كوب طحينة.2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.]3 بصلات خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.
]الطريقة:[ ]نشوي الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً نخليها من الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.[
]نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة وبألف هنا وشفا [
]الفلفل الاخضر بحشوة السمك السردين[
سردين منظف جيداو يزال ل الشوك
فلفل حسب عدد الافراد
كاس ارز ناضج
كوب طماطم مفرومة
كسبرة و بقدونس فروم ناعم
ثوم مدقوق
ملح
فلفل اسود
كمون
و بابريكا
نصف كاس زيت زيتون
تخلط لطماطم المفرومة مع شوية بقدونس و كسبرة و ثم و ملعقة مركز طماطم و جيع التوابل و توضع في صينية
سردين مطحون نضيف له الارز و الكسبرة و البقدونس و الثوم و التوابل و يخلط جيدا تحشى به الفلفل و نضعها فوق الطماطم تسقى بزيت الزيتون و ترسل لفرن متوسط الحرارة حتى تنضج
السردين]أحسن طريقة لعمل السردين هو إنك تنضفيه كويس من القشرة وتنضفيه كويس من جوه وبعد كده تقسميه قسمين وترشي عليه زيت وليمون.[]وأنا بفضل أننا نجهز السردين قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيه[ترماالمقادير: 150 جم ذبده بدرجه حراره المطبخ100 جم بطارخ ممكن رنجا200 جم سيمون فيميه2 عصير ليمون1 بشر ليمونالتحضير: توضع كل المقادير بالخلاط وتخلط جيداتزين بالفلفل الحار الاخضر والاحمرياكل مع عيش توست محمص بالهنا والشفاء ملاحظات: يحفظ بالثلاجه الانشوجه المقادير: نصف كيلو سردين بلدي صغير5 ليمون200 جرام زيت زيتون أو زيت ذرهملحالتحضير: تقطع رؤوس السردينيفتح البطن ينزع سلسله العظمينزع الجلد بوضع الاصبع الكبير بين اللحم والجلديخلط الليمون مع الزيت والملح جيدايوضع قليلا من الخليط اسفل علبه بلاستيكيوضع فوقها طبقه من السردين المخليونوضع قليلا من الخليط فوق السردين وهكذا حتي ينتهي السردين ونوضع باقي الخليط فوق السردين بحيث يغطي السردينونغلق العلبه جيدا يمكن فتح العلبه واستعمالها بعد حوالي ثلاثه ايام ]سلطة الرنجاالمقادير: نصف كيلو رنجا 2 حبه بطاطس مسلوقه 1 ثمره جزر1بصله مقطعه1 بصله خضراءمايونيززيت زيتون خلليمونبقدونس مفروم التحضير: تخلى الرنجا وتقطع شرائحتقطع البطاطس مكعباتتقطع الجزره شرائح رقيقه جداتقطع البصله العاديهتقطع البصله الخضراءيعصر الليمون فوق الرنجا نضع باقى المكونات فوق الرنجا ويقلب جيدا نضعهم فى طبق التقديم بالهنا والشفاء ملاحظات: يستحسن ان نحضرها قبل الاكل بيوم الرنجة المدخنةالمقادير:
رنجة مدخنة طماطم مقطعة قطع صغيرة عصير ليمون ربع فنجان زيت الطريقة: اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي إن الجلد بدأ يتشقق، بعد كده اخليها من الأشواك وقطعيها قطع متوسطة الحجم هاتي صنية وحطي فيها الزيت، وبعد كده ضيفي إليه الطماطم وقلبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم الرنجة وعصير الليمون مع التقليب لمدة 10 دقائق بعد كده قدميها وبالهنا والشفا.
]رنجا بيوريه
المقادير: نصف كيلو رنجا نصف كوب طحينه 2 معلقه زيت زيتون ليمون شويه ماء صغيرين
التحضير: يعصر ليمون فوق الرنجا يوضع الرنجا المخلية وباقى المقادير بالخلاط تخلط المقادير جيدا
يؤكل مع عيش محمص ملاحظات: يحفظ بالثلاجه
]تابو ناد [
المقادير: علبه انشوجه عصير ليمونه 150 جم زيتون اسود مخلى 2 معلقه زيت زيتون 2 معلقه عصير ليمون التحضير: يضرب جميع المكونات بالخلاط يجمل بالطماطموالفلفل الحار يؤكل مع توست محمص
]طريقة طبخ البطارخ[/ ]
اولا يجب سلق البطارخ : نغلى ماء على النار مع عصير ليمون ونضع البطارخ لمدة 2 دقيقة فقط حتى لاتتجزء البطارخ وتفك ونشلها على طول على ورق يمتص الماء
ثانيا عمل صلصة للبطارخ
المقادير :
نص كوب زيت ذرة ملعقة طعام مستردة 2 ملعقة طعام فجل احمر مبشور ملعقة طعام صلصة طماطم مركزة ربع ملعقة شاى شطة او فلفل اسود حسب الرغية بيضة مسلوقة جامدا ومقطعة ربع كوب كرفس مقطع رفيعا ــ ربع كوب بصل اخضر مقطع رفيعا يعض ورقات الخس للتجميل
الطريقة :
مع استعمال مضرب السلك اليدوى نخلط الزيت والمستردة مع مبشور الفجل ثم نضيف الفلفل والبيض ونخلط الجميع خلطا جيدا الى ان ينعم تماما نضيف البصل الاخضر والكرفس ونقلب الجميع بمعلفة عادية حتى يتجانس الجميع ويترك الخليط مدة نص ساعة فى درجة حرارة العادية حتى تكتسب النكهة المطلوبة نضع البطارخ المسلوقة فى الخليط مع التقليب بحذر شديد حتى لا تفك البطارخ نضع البطارخ فى طبق غويط للتقديم مع وضع ورقات خس على جوانب الطبق للتجميل
وبالهنا والشفا
[
أطباق مغربية من السرديناقراص السردين و البطاطس:نصف كيلوا سردين مطحون نصف كيلوا بطاطس مسلوقة و مطحونة ملح-فلفل احمر و اسود-قزبرة و بقدونس مفرومين-بصلة مفرومةيخلط الكل و يعمل على شكل اقراص و يوضع في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و يقلى في زيت حار بادنجال محشي بالسردين:2 بادنجال مقسوم على 2 من الطول و كل نصف نفرغه نصف كيلو سردين منقي و مقطع مربعات قزبرة و مقدونس مفرومين-بصلة مقطعةملح -فلفل-كمون-فلفلة خضراء مقطعة -زيت زيتون- 4 طماطم مقطعة رقيقة جداالطريقة :في مقلاة نضع بصلة ثم زيت الزيتون ثم لب البادنجال مقطع رقيق و نشوح جيدا لحد ما تصفر البصل و البادنجال ثم نصب باقي التوابل و الملح و القزبرة و البقدونس و السردين و نشوح حتى يتجانس الكل .في صينية الفرن نصب الصوص و ناخد لي كان في المقلاة و نعمر به انصاف البادنجال و نضع الفلفلة مقطعة في وسط الصوص و ندخله للفرن حتى تطهى انصاف البادنجال.كيف نعمل الصوص:4 طماطم مقطعة رقيقة جدا+ثوم مفروم +قزبرة و مقدونس مفرومين+كمون+ملح+فلفل اسود+زيت زيتون+ورقة غار.عندما يطبخ البادنجال ستجدين هدا الصوص قد ثقل .حاولي ان تعملي الصوص يغطي 3 ارباع انصاف البادنجال [size=21]سردين مقلي
صلصة 2 كؤوس (كمية متوسطة) من القزبر و البقدونس المفروم + ملح + ½ م ص فلفل أسود + ½ م ص الفلفل الحلو + ½ م ص الزنجبيل بودرة (اختياري ) +1/2 م ص الكركم + ربع م ص من الكمون + ملح + الملون الاصطناعي الصفر اللون+ 6 ف ثوم مدقوق + عصير ليمونة حامض (أو الخل) + قليل من زيت الزيتون + قليل من زيت المائدة تخلط كل المقادير للحصول على صلصة سميكةنأخد شراءح السردين المقشرة و المنزوعة المصارين و الرأس و أيضا العمود الفقري ثم تحشى الحشوة و لمحبي البصل يضيف على الحشوة البصل المبشور تجمع شريحتين من السردين و نمرر قليل من الصلصة على وجهيهما و جلدتهما ثم نمرر شريحتي السردين التي أصبحت عبارة سمكة واحدة في الدقيق الأبيض و نطبقها بين الكفين حتى يلتصق الطحين بلحم الشريحتين يقلى السمك في الحمام الزيتي على نار متوسطة حتى تتحمر ثم تقلب و تبقى حتى تتحمر.يقدم السمك مزين بطريقتك الخاصة انت ماهرة و فنانة ... بالحامض و البقدونس ...]فطيرة البريوش المميزة[
]المقادير[]كيلو دقيق – 30 ج خميرة – 100 ج حليب – 100 ج سكر – 8 بيضات – 25 ج زيت – 300 ج زبدة طرية[/بيض مسلوق ملون]الطريقة[/]نزوب الخميرة ( م ك ) فى شوية ماء دافيه نضع فى الخلاط كيلو الدقيق و1/4 كوب الزيت و1/2 كوب السكر و1/2 كوب الحليب ونخلطهم على سرعه بطيئة جدا ثم نبدء فى وضع البيض بيضة بيضة ورشة ملح ثم نضع الخميرة المذابة مع الضرب ثم نضع الذبدة الطرية حتة حتة صغيرة خالص ثم اعلى السرعه واضع رشة رشة دقيق علشان العجينة بس تلم بعد ماتتلم اشيلها واخليها تريح على جنب لمدة نص ساعه ثم اعملها قطع صغيرة وكل قطعه ابرمها على هيئة صباع طويل واعمل ضفيرة بكل 3 صوابع واضعها على الصاج او الفها فى قالب مدور واتركها تخمر حوالى نص ساعه ثم اجيب بيضة وسنة ماء وسنة سكر ونضربهم مع بعض كويس وندهن بيهم وش الضفيرة بالفرشاة علشان تلمع وندخلها الفرن على 180 لمدة نص ساعه
]ملحوظة
لما بعمل ضفيرة شم النسيم او فطيرة شم النسيم بعد مابعمل الفطيرة بنغز البيض المسلوق الملون فيها قبل ما ادخلها الفرن زى كدة
[ [/size] | |
|
ام احمد المصريه عضو الماسى
عدد الرسائل : 3574 نقاط : 4261 تاريخ التسجيل : 05/09/2007
| موضوع: رد: أكلات مميزة لشم النسيم الخميس أبريل 12, 2012 10:15 am | |
| | |
|