تفرم الطماطم وتصفي وتوضع في قدر علي النار حتي يصفر لونها أو تغلي أوتتسبك يضاف الخل ويقلب بشدة وجيدا حتي تمام الاندماج يخلط النشا مع الماء مع بقية المقادير ويقلب جيدا يضاف جميع المكونات علي الطماطم في اللقدر علي النار وتقلب جيدا حتي تمام الاندماج يعرف بانه جهز اذا تخثر قوامه وأصبح مثل المهلبية السائلة ولكن بدون ان يكون لونه فاتح اوبه قطع منفصلة غير انسيابية القوام اذا اردت كاتشب حار يتبع نفس الطريقة ولكن مع زيادة حبة طماطم ولعقة شطة حمراء ونصف ملعقة بابريكا معيار ملعقة الشاي ثم يرفع من ع النار ويفرغ في قدر استنلس او الومونيوم يفضل لسرعة تبريده عند وضعه في الثلاجة عند خروجه من الثلاجة بعد ساعة يوضع في اي زجاجة صالحة لاستخدامة
سمسم عضو الماسى
عدد الرسائل : 2412 نقاط : 4225 تاريخ التسجيل : 05/11/2008
موضوع: رد: طريقة عمل الكاتشب الإثنين أكتوبر 03, 2011 8:37 am