أمنيه عضو الماسى
عدد الرسائل : 2452 نقاط : 4203 تاريخ التسجيل : 18/04/2010
| موضوع: طريقة عمل السمن البلدى والمورته الخميس مايو 26, 2011 11:09 pm | |
| ... فى البيت وذلك بتجميع القشطة الموجودة على وجه اللبن ... بمعنى انك لما بتغلى اللبن وتضعيه فى الثلاجة تظهر فوق وجه اللبن طبقة قشطة سميكة ... جمعيها يوم بعد يوم فى علبة فى الفريزر الى ان تمتلئ العلبة الخطوة الثانية طلعى علبة القشطة من الفريزر وبعدما تسيح اضربيها بيدك بطريقة دائرية فى اتجاه واحد استمرى فى ضربها وتقليبها بطريقة دائرية ... سوف تلاحظين انها تحولت الى كور من الزبد الابيض وانفصل عنها الماء ... خذى كور الزبد هذه وضعيها فى اناء على نار هادية مع ملعقة صغيرة جدا ملح حتى تسيح الزبد قلبيها حتى يصفى لونها ويصبح اصفر رائع .. ويترسب اسفل السمن طبقة بنية اسفل الاناء نسميها عندنا فى مصر ( المورته) صفى السمن بعد ان يبرد فى برطمان ...يصبح عندك سمن بلدى طبيعى 100% .. اما المورتة فملحيها قليلا ونعمل منها ساندوتشات للاطفال فهى لذيذة جدا .. واذا لم يحبوها الاطفال نضيفها على برطمان المش لاعطائة طعم غنى ... ارجو انى اكون افدتكم ......... | |
|