عدد الرسائل : 3574 نقاط : 4261 تاريخ التسجيل : 05/09/2007
موضوع: كرواسون الشيكولاته الجمعة يوليو 30, 2010 12:08 am
السلام عليكم
كرواسان الشوكولاتة بس بطريقة سااااهلة
حبيباتى هده طريقتى للكرواسان وتختلف على طريقة الكرواسان التقليدية من صعوبة فى الرق وطرح الزبدة عدة مرات هده طريقة بسيطة والنتيجة كرواسان بيفتح النفس انا لما قدمته لعائلتى قالولى اكيد الكرواسان اخد منك اليوم كله وهو مااخد منى الا مدة بسيطة نبداء بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير***
نصف كيلو دقيق ممكن تزيد الكمية شوية او تنقص 1بيضة واحدة 4ملاعق سكر+رشة ملح 1ملعقة اكل خميرة بيرة 1كوب الحليب دافئ +نص كوب ماء دافى 200 غ زبدة لتوريق العجينة(تكون بحرارة المطبخ لينة شوية اناعجنتها بايدى قليلا )
الحشو** شوكولاتة بالحليب مقطعة قطع مناسبة بيضة مخفوقة مع 1ملعقة حليب و1 ملعقة زبدة صغيرة
الطريقة *** نعجن المقادير كلها ماعادا الزبدة ونترك العجينة تختمر 3ساعات تما نضعها فى التلاجة نص ساعة فقط وهنا بعدما اختمرت قبل مااضعها بالتلاجة
نطلع العجينة من التلاجة ونعمل منها 7او 8 كرات ونرش شوية طحين على طاولة العمل
نرق كل الكرات بحجم طبق الاكل
ونرجع لااول دائرة رقيتها ونمسح الطحين الزايد وندهنا بالزبدة كما فى الصورة
وهكدا نستمر ندهن الطبقات حتى تنتهى كل الدوائر ولاندهن الطبقة الاخيرة
نضغط على الدوائر بايدينا ونتركها شوية 5 دقايق مش اكتر ونرقها بالعصاء بدون ضغط على خفيف يعنى واهم شى نبداء الرق من منتصف الدائرة الى الاطراف وليس العكس حتى تكبر الدائرة
نقطعها مثلثات الى 4 تما 8 تما 16 كما فى الصورة
نضع الشوكولاتة على حافة كل متلت قطعة شوكولاتة
ونفتح فى المنتصف بالسكين فتحة صغيرة ونلف من القاعدة الى طرف المتلت
نشد اطراف الكرواسان الى الخارج حتى ياخد مساحة اكبر ونلف الكرواسان واتنا اللف نحاول ان لانضغط على الكرواسان لترك مساحة ليتضاعف اتناء الخبز
نتركه ساعة يختمروندهنه بالبيضة تما ندخله التلاجة نص ساعة فقط وبعدها الى الفرن بيكون ساخن تقريبا 190 درجة وانا عملت عدد 2 صوانى فرن هده الصينية الكبيرة بعدما اختمر الكرواسان
وهده الصينية الصغيرة وقد اختمر ايضا الركواسان
نخبز الكرواسان حتى يحمر قليلا طبعا هو اول ماينضج حايعبر عن نفسه بريحة روووعة وهنا الكرواسان جاهز وطلعته من الفرن هده الصينية الكبيرة جاهز الكرواسان
وهدا الصينية الصغيرة جهوت كدلك
انا مجموعة رشيت عليها سكر ناعم
ومجموعة زينتها بشوكولاتة دايبة
وهدا صينية عن قرب
ودوقى الكرواسان بمجهود بسيط كله طبقات هشة وبيدوب فى الفم مع كوب كابتشينو بالشوكولاتة