أهلاً
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أهلاً


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  أهلاً بيئتىأهلاً بيئتى  ألعابألعاب  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 النهارده يوم المحشى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أمنيه
عضو الماسى
أمنيه


انثى
عدد الرسائل : 2452
نقاط : 4203
تاريخ التسجيل : 18/04/2010

النهارده يوم المحشى Empty
مُساهمةموضوع: النهارده يوم المحشى   النهارده يوم المحشى Emptyالجمعة مايو 27, 2011 12:09 am

اليوم محاشى دودو المصريه
النهارده يوم المحشى Ffa75662



النهارده يوم المحشى 4ub75662


مش هطول عليكو وهبدا بالوصفات


النهارده يوم المحشى KwL75335


انواع المحشي ::


1-كرنب (ملفوف)


2-ورق عنب


3-بازنجان


4-كوسه


5-طماطم


6-بطاطس


النهارده يوم المحشى Xdq75335



اولا نحتاج لعمل الخلطه التى حشوت بيها جميع الانواع عدا البطاطس


الخلطه


* المقادير *


بصل مفروم ناعم - لحم مفروم -فلفل اخضر مقطع ناعم - طماطم مضروبه فى الكبه -
صلصه طماطم - خضرا (شبت كسبره بقدونس) - ارز مصرى مغسول -توابل (ملح فلفل
جوزه الطيب بهرات مشكله)


* الطريقه *


موجوده بالصور المتحركه



1-نضع البصل على النار مع زيت نباتى حتى يزبل


2- نضيف اللحم المفروم مع التقليب


3-اضافه الفلفل الاخضر مع التقليب حتى تجف السوائل


4-اضافه الطماطم المخلوطه وصلصه الطماطم ونقلب حتى التسبيك مع اضافه التوابل السابق زكرها


5-نطفى النار ونضيف الخضرا والارز ونقلب ونظبط الملح اذا كان الخليط فى حاجه اليه



كده خلصنا الخلطه



النهارده يوم المحشى JEN74770



نعمل كمان الشوربة اللى هنسقي بيها المحشي


ماء على النار يغلى ويضاف له مرقه دجاج ماجى ضافه المكعبات حسب الكميه
ونضيف صلصة طماطم وتوابل فلفل وحبهان وجوزه الطيب واى توابل تحبيها



ودى صورتها



النهارده يوم المحشى UbO75335



نبدا فى الحشو


* ورق العنب *



كما فى الصور المتحركة



الصور موضحه طريقه اللف


ونرص الاصابع فى حله فى قاعها بطاطس مقطعه شرائح


ونسقيه بالشوربه سابقه الذكر ونضع على الوجه قطع صغيره من الزبده تعطيه طعم ولمعه جذابه ويغطى ويسوى على نار منخفضه





النهارده يوم المحشى B3E07797


* البازنجان والكوسه والطماطم *



نقوم بتفريغ الكوسه والبازنجان والطماطم بالاداه الخاصه ( المقوار)



ونغسلهم جيدا ونضعهم فى ما به ملح



ثم نقوم بالحشو مع مراعاه ترك حوالى نصف سنتيمتر فارغ لان الارز عندما ينضج بيزيد فى الحجم



ونرصهم بشكل عمودى داخل الحله بعد وضع فى قاعها اللب الناتج من تقوير
الكوسه ونضيف الشوربه الخاصه مع مراعاه عدم الاكثار لان الخضروات بها نسبه
من الماء عاليه وتترك على نار منخفضه حتى النضج




النهارده يوم المحشى Aza76366



* الكرنب *


نسلق اوراق الكرنب فى ما مغلى مضاف اليه ملح وكمون


ثم نقطعه مربعات صغيره ونقوم بالحشو ويرص فى حله فى قاعها نضع عروق الاوراق



وبعد الانتهاء من صف الاصابع نغطيها بباقى العروق وتسقيها بالشوربه المغليه ونتركها لتنضج على نار هادئه




النهارده يوم المحشى CEs09944




* البطاطس *


نقشر البطاطس ونقعها 3 اقسام (او اثنان لو البطاطس صغيره)


وتغسل ونزيل اللب الداخلى بحرص


ثم تسلق فى شوربه( انا سلقتها فى شوربه دجاج كنت بسلقه)



وللحشو ناخد جزء من اللحم المفروم بعد اضافه الطماطم اليه ونحشو به البطاطس وتوضع بالفرن لتتحمر من اعلى




النهارده يوم المحشى H2i05722



وتقدم الانواع كلها مع الدجاج المحمر




النهارده يوم المحشى QQk06951




النهارده يوم المحشى JA409187




والى اللقاء فى اكلات اخرى

النهارده يوم المحشى 1263023776767900362

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سمسم
عضو الماسى
سمسم


ذكر
عدد الرسائل : 2412
نقاط : 4225
تاريخ التسجيل : 05/11/2008

النهارده يوم المحشى Empty
مُساهمةموضوع: رد: النهارده يوم المحشى   النهارده يوم المحشى Emptyالإثنين أكتوبر 03, 2011 8:48 am

النهارده يوم المحشى 12985529761943
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
النهارده يوم المحشى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بفتيك السمك المحمر
» الحمام المحشى
» المحشى المصرى
» موضوع النهارده يجنن
» العشا النهارده كبده أسكندرانى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أهلاً :: منتدى الاكلات العالمية-
انتقل الى: